Kriztina Åhs & Countryfied – Kriztinacountry – Demo

Artist: Kriztina Åhs & Countryfied
Titel: Kriztinacountry
År: 2007
Demo CD

Ibland blir man riktigt glad när det dimper ner en recensions-cd i brevinkastet. I går var en sådan dag. För då låg Kriztina Åhs & Countryfieds sexspårs demo-cd – Kriztinacountry – innanför dörren. Det är mycket sextio- till sjuttiotalscountry över den här skivan. Samtliga fem låtar är skrivna av Kriztina Åhs själv. Den sjätte låten på plattan är ett bonusspår, en singback-version, av den inledande ”Singing my blues away”.

Countryfied består av Henrik Mangseth  (gitarrer, bas, trummor och körsång), Niclas Vallin (lead gitarr), Sven-Erik  Svärd (steel gitarr) samt Kjell-Åke Eriksson som lirar fiol på första låten. Som liten drömde Kriztina om att bli lastbilschaffis, men som så många andra i området så studerade hon på den lilla bruksortsskolan. När en ny kille började i klassen så blev hon på grund av honom utfryst av sina tidigare kompisar. Istället blev gitarren hennes bästa vän, och Kriztina satt på kammaren och komponerade låtar; det som så småningom har lett fram till fem jäkligt bra countrylåtar! Den här tjejen kommer utan tvivel att gå långt om hon fortsätter på den här vägen.  Av fem låtar hittar jag tre riktiga favoriter på skivan. Dessa är ”Your leavin’”, ”One tear at a time” och strax därefter ”Singing  my blues away”.

Det är vackert och känslosamt, men inte smörigt på något vis. Ett hett tips inför sommarens festivaler: boka Kriztina Åhs & Countryfieds!

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]