Mouth Of Clay – Songs From The Wasteland

Artist: Mouth Of Clay
Titel: Songs From The Wasteland
Skivbolag: JIB Machine Records
CD
2020

Gillar du riktigt tuff, tung och svängig bluesbaserad hårdrock à la 70-tal? Då har du kommit helt rätt när du stoppar in fullängdaren Songs From The Wasteland med den Sala-baserade gruppen Mouth Of Clay i cd-spelaren. Redan de första tonerna på den inledande ”You’ve got my mojo” slår emot en som en rejäl varmluftschock. Det är tyngd och tryck i grejerna, sången är kraftfullt, kompet tajt och sliden skär som en vässad kniv igenom ljudvallen. Och så fortsätter det med den ena starka låten efter den andra, för det här är välskrivet material rakt igenom; musik man blir uppspelt av. Songs From The Wasteland är helt enkelt oemotståndlig.

De 12 spåren är skrivna av gruppens sångare (som även illustrerat skivans omslag) Jake E. Rich och gitarristen Hawkan Englund. Övriga medlemmar ska dock inte förringas. Du hittar Olle Frodin bakom trummorna, Johan Myrberg på bas och Rolph Guru på Hammond och slagverk.

Den nya skivan finns än så länge bara utgiven som cd på det amerikanska skivbolaget JIB Machine Records och det är osäkert om det kommer att tryckas några vinyler framöver. Vinylälskare får leva på hoppet.

Ifall Mouth Of Clay är okända för dig sedan tidigare så startade de faktiskt redan för 20 år sedan, varefter gruppen lades på is. Innan detta har de givit ut den grymt bra plattan Darkened Sun, med det snygga påkostade omslaget, som består av tidigare demolåtar. Darkened Sun har dessutom givits ut som dubbel-vinyl av italienska skivbolaget Akarma. Kolla också in gruppen Kee Man Hawk med plattan Headin For The Sun, med delvis samma sättning. Du kommer inte att bli besviken!     

Georg Ryttman

Kommentarer inaktiverade.