Mina tidningar

Att skriva, fota, framställa grafik, göra layout och redigera tillhör mina intressen. Jag har drivit egna pappers- och webbtidningar, likväl som jag har varit anställd som journalist, redigerare och fotograf, och jag har skött all kontakt med tryckerier.

Jag har alltid skrivit och plåtat och är till största delen självlärd när det gäller foto, skrivande, layout, grafik och redigering. Utöver mina tidningar så har jag skrivit ett par läromedelsböcker i multimedia.

Under 1999 arbetade jag idéellt med att skriva och plåta på tidningen Dalenbladet, en papperstidning som kom till efter en våldshändelse i Enskededalen, där vi ville vara en positiv kraft. Tidningen delades ut gratis till hushållen i Enskededalen och hade en läsekrets på ca 5 000 personer per nummer. I början av år 2000 så tog jag även över redigering och layout av tidningen. Dalenbladet utkom med fyra nummer per år och lades ner 2004.

År 2005 startade jag och min ena brorsa Robert upp papperstidningen Country Gazetten, en tidning om countrymusik. Jag la upp tidningsmallarna, intervjuade artister (Såväl svenska som utländska), skrev artiklar och recensioner, gjorde omslagen, fotade, skapade annonser, redigerade tidningen, gjorde tryckfärdiga original och skötte kontakten med tryckeriet.

Det blev åtta nummer av papperstidningen, som vi drev till 2007. Därefter gjorde vi istället webbtidningen Countrywood som vi drev ett antal år. Från sommaren 2006 och tre år framåt arbetade jag på papperstidningen Broderskap (Anställd på redaktionen från 1/1 2017). Jag var tidningens redigerare och fotograf, hade ansvar gentemot tryckeriet och skrev även notiser och reportage.

Country Gazetten

Klicka på omslagen till Country Gazetten för att läsa de olika numren.