Det våras på musikfronten

Förkyld som sjutton och mycket att göra, men vi går som tur är mot ljusare tider. Det är början av mars och sommarens festivaler håller på att få sina line-up’s klara. Men det är också en hel del annat smått och gott som händer.

Årets händelse har redan skett i och med David Bowies come back. Fullängdaren – The Next Day – har precis kommit ut på marknaden, och det är en riktigt trevlig skiva, där David visar att han fortfarande har mycket kvar att ge. Den första singeln från skivan, Where are we now, dök upp som en överraskning på Bowies födelsedag den 8 januari i år. Den lanserades direkt som video. Nästa låt ut att bli video från albumet är ”The stars are out tonight”.

Bob Log III på Debaser

Den första mars var jag på Debaser Slussen och såg Bob Log III. Det är tredje gången jag ser honom live. Tidigare var på Peace & Love-festivalen 2007 och Sweden Rock Festival 2011. Bob Log III är ett amerikanskt enmansband. Han lirar slide på gamla silvertone archtop gitarrer och trummor med fötterna. Klädd i en hel cannonball dräkt och en hjälm på huvudet, med en fastmonterad telefon i vilken han sjunger. Det var ett jäkla bra drag och mycket feel good-stämning på konserten, som annars blir lite enformig i längden, då musiken inte är så väldigt varierad.

Först spelade Old Kerry McKee, eller Joakim Malmborg som han heter på riktigt, också det ett enmansband. Joakim lirar americana och blues på gitarr, tamburin och trumma. Det var lite problem med ljudet till en början och i slutet gick en sträng. Annars tog det sig och Old Kerry McKee var inte så tokig.

Dan Deacon på Debaser

I onsdags, den 27 mars, besökte jag också Debaser Slussen. Men då var det amerikanen Dan Deacon som lirade. Dan spelar elektronisk musik, och har en sättning med två synthspelare (inklusive honom själv) och två trummisar. I hans shower ingår interaktion med publiken, så han bland annat låter utföra danstävlingar och bygga en mänsklig bro de ska passera. Musikaliskt har Dan Deacon ett väldigt eget sound och hans musik är klart intressant.

Före Dan Deacon lirade tvåmannagruppen Invader Ace (Peder Simonsen och Anton Toorell). Killarna lirar dansmusik med ihopkopplade radios med en tuba, elgitarr och trummaskin. De kallar sin musik tubabechnoradiopop! Det var annorlunda och inte så dumt alls.

Text: Georg Ryttman

Kommentarer inaktiverade.