Omslag Broderskap

Broderskap började med att redigera på distans, då jag vikarierade för Ordbrukarna som hade uppdraget. Jag hade då aldrig hört talas om tidningen. Sedemera blev jag anställd på redaktionen. Jag ansvarade för redigering, formgivning, layout och blev tidningens fotograf och bildredaktör. Men jag skrev också artiklar, recensioner, notiser samt gjorde annonser.

Det var en rolig, lärorik och givande tid, där jag fick möjlighet att bevaka arrangemang och vara i sammanhang som jag aldrig annars skulle ha gjort. Det roligaste var förstås att arbeta med tidningens kultursidor.

Tabloid med presstöd

Broderskap var en endagarstidning som utkom med 52 nr/år och gjordes i tabloidformat. Tidningen hade presstöd. Dock kämpade man med svag ekonomi, som så många andra papperstidningar, och idag finns den inte heller kvar. Under min tid på tidningen så hann den med att fira 80 år.

150 tidningar

Jag redigerade omkring150 nummer av Broderskap. De omslag jag har valt (enligt nedan) är samtliga redigerade av mig, och omslagsbilderna har jag plåtat. (Klicka på bilderna för större format)