Rörlig bild

Rörlig bild

Rörlig bild i form av spelfilm, dokumentärer, video, tv eller som animationer och instruktionsfilmer är ett enormt bra media för att berätta en historia eller förklara en händelse.

I mitten av 70-talet började jag och några vänner experimentera med Super-8 film. Sedan kom VHS och numera digital video. Vi gjorde egna små filmer med titlar som Värstingarna, Julefrid, Hotell Paradise, Lyxig Lördag, Sune – En lustig prick och allt vad de hette. Filmer med en lite svart humor och där kvaliteten inte var så särskilt god, med de medel som stod till buds.

Utbildad videografiker

Mitt filmintresse har inte avtagit med åren, utan jag uppskattar fortfarande bra film av olika genrer. År 2003 till 2005 utbildade jag mig till videografiker och trivdes väldigt bra när jag skrev manus, var ute och filmade eller satt och redigerade i AVID Adrenaline och skapade 2-D grafik i After Effects.

Jag gjorde praktik på Blackbox Videoproduktion, där jag bland annat gjorde animationer till den första trendgalan och till den första DVD:n för utvecklingsstörda, jag filmade livestreamingsändning, redigerade video m.m.

Under min tid på C3L så tog jag även på mig uppgiften som frivillig att filma en ungdomskonferens medbland andra dåvarande justitieminister Tomas Bodström, länspolismästare Carin Götblad och skådespelaren Börje Ahlstedt.

Som slutprojekt gjorde jag och en klasskamrat filmen Myntets baksida, som vi publicerade på DVD. Men jag har även innan det arbetat med rörlig bild i skolmiljö, när jag utbildade mig till diplomerad multimediaproducent och när jag läste information och media vid Tollare Folkhögskola.

Apes IQ – Mainstream A-Hole

Här är en rockvideo som jag gjorde med några klasskamrater när jag läste till videografiker vid C3L i Tyresö. Jag kontaktade bandet och vi delade på jobbet med att skriva manus, filma (bland annat mot green screen), redigera, regissera samt skapa effekter i After Effects.

Trädgårdsfest i Sköndal 2019-07-13 – Janne Svensson live

På en privat fest i Sköndal, där olika musiker bjuds in för att uppträda, blev jag tillfrågad om att filma Janne Svensson på scen. Kameran är bara en liten handhållen sak, men håll tillgodo.